Te ontwikkelen deelgebieden en gebouwen op Enka

Naast de reeds gerealiseerde woningbouw en een aantal geplande blokken met woningen krijgen de geconsolideerde gebouwen een nieuwe bestemming. Ook zijn er nog twee grote kavels vrij waar gebouwen met de bestemming lichte bedrijvigheid en woon/werken als bestemming ontwikkeld zullen worden. Hieronder ziet u een korte opsomming met de beschikbare gebouwen en kavels met mogelijke bestemming.

Wat is er mogelijk in de gebouwen en op de terreinen?

Het voormalige EHBO gebouw

Dit prachtige gebouw uit 1948, ontworpen door de heren D. Masselink en E.J. van ’t Eind, is speciaal gebouwd naar ideeën van de bedrijfsarts de heer dr. Th. Heimans. Mogelijke bestemmingen van dit gebouw zijn horeca of een openbare gelegenheid zoals een museum. Een publieksfunctie is een ideale bestemming, omdat dit unieke gebouw komt te liggen aan een mooi plein.

Het Poortgebouw

Het Poortgebouw is ontworpen door de architect Van den Bosch. Het gebouw is ontstaan door een van de voormalige hoektorens te verbouwen tot poortgebouw waarmee de beide fabriekshallen verbonden werden. Sinds 1928 is het Poortgebouw het centrum van zakelijke activiteit geweest. Een mooie traditie om voort te zetten. Daarom is in het Poortgebouw ruimte voor kantoren, studio’s voor fotografen of creatieve bedrijven.

De Westhal

De Westhal, gebouwd in 1928, is met haar enorme oppervlakte en grote overspanningen de ideale plek voor evenementen en beurzen. Ook een werkplaats of atelier behoort tot de mogelijkheden. Dankzij de beroemde ‘zaagtanddaken’ (‘sheds’) valt er een enorme hoeveelheid licht binnen in de 8500m² grote hal. Ideaal om in te werken.

De Bitterzoutloods

In de Bitterzoutloods (1926) worden loftwoningen gerealiseerd. Woningen met een enorme vrijheid van indeling. U kunt de loft vrij indelen naar eigen smaak. Wilt u er een studio in, dat kan. Van een basisloft van 140m² tot een brede tuinloft met 180m² woonoppervlak. Klikt u hier voor alle mogelijkheden.

De 82m hoge afzuigschoorsteen

Rondom de grote fabrieksschoorsteen (1927) is nog geen uitgewerkt idee of plan wat ermee gaat gebeuren. Het is een unieke mogelijkheid om wonen en werken te combineren. Een beeldbepalend gebouw waar een liefhebber alle kanten mee op kan. Heeft u een idee?

Kavel naast de Westhal

Naast de Westhal, direct gelegen aan de nieuw te realiseren toegangsweg tot de wijk ligt een kavel van enkele duizenden vierkante meters. Dit kavel heeft als bestemming de combinatie van wonen en werken. Het ligt vlakbij het nieuw te realiseren station Ede-Wageningen.

Kavel bij de spoorlijn

Net naast de spoorlijn en het nieuw te bouwen station ligt een groot kavel dat opgedeeld kan worden in deelprojecten. De bestemming voor deze kavels is lichte bedrijvigheid, waarbij de kleinschalige bedrijvigheid goed samengaat met de woonfunctie van de wijk. U kunt hierbij denken aan kantoren, internetbedrijven of de creatieve sector.